Перейти до основного вмісту

Правила безпеки під час купання в ополонці напередодні свята Водохреща



Рятувальники звертаються до громадян та рекомендують купатися у спеціально обладнаних місцях, які мають спуск з поручнями, а також у присутності медичної та рятувальної служби. Забороняється занурюватись особам, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння! Необхідно прислуховуватись до свого організму, щоб уникнути переохолодження. Батьки повинні дивитися за своїми дітьми під час Хрещенських забав!
Напередодні свята варто проконсультуватися з лікарем. Людям з захворюваннями легенів та серцево-судинної системи приймати участь в обряді забороняється!
За два тижні до купання необхідно підготувати організм до холоду, обтираючись рушником, змоченим у холодній воді, приймаючи контрастний душ, а також практикуйте короткочасне перебування на відкритому повітрі у мінімальній кількості одягу.
Не рекомендується різко пірнати або стрибати у воду. Потрібно заходити повільно та обережно, не занурюючись з головою. Перебувати у воді дозволяється лише кілька секунд. Щоб не впасти та не отримати травми чи забоїв необхідно одягати взуття на неслизькій та рельєфній підошві. Щоб уникнути переохолодження візьміть з собою рушник чи ковдру. Після занурення обітріться, одягніться в теплий одяг та випийте гарячого чаю.
Якщо ви все ж таки купаєтесь у місцях, де немає рятувальної чи медичної служби та виявили у себе наступні ознаки: тремтіння, блідість, посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, можете сміливо констатувати: ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ!
В такому випадку необхідно негайно йти додому, лягти у ліжко під ковдру та обкластись грілками, температура яких не перевищує 36 С. Якщо побіліли щоки, ніс, вуха, достатньо розтерти їх чистою рукою до почервоніння і появи поколювання. Можна використовувати для розтирань суху вовняну тканину та розчин спирту або горілки. Після відновлення температури тіла випити гарячого чаю чи кави. Ні в якому разі не можна поливати обморожені ділянки гарячою водою! Якщо у місцях обмороження виникло напухання та пухирі, а температура тіла не повернулась до норми – викличте швидку допомогу.
До цих порад варто прислухатись, щоб не отримати травм чи переохолодження. Бережіть своє життя та здоров’я!

Обухівський РС ГУ ДСНС України у Київській області

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Щоб не трапилось біди - обігрівай житло безпечно

Алгоритм використання первинних засобів пожежогасіння

Правила поведінки на воді