Перейти до основного вмісту

Є у світі різні небезпеки… ЗАПОБІГТИ! ВРЯТУВАТИ! ДОПОМОГТИ!


У сучасних умовах, коли людство переживає критичний період своєї історії – час небаченого досі зростання негативних чинників, які загрожують існуванню людства, кожен із нас має право на захист свого життя і здоров’я. Тому День цивільного захисту у школах – віднедавна не чергова галочка у навчальному процесі, а актуальна потреба.
Погожого травневого дня, а саме 5 травня, на території НВК «СЗОШ І-ІІІ ст. №5 – ЗОШ І-ІІІ ст. №5 Обухівської міської ради Київської області» об 8.30 пролунав сигнал «Тривога» - так розпочалися планові навчання учнів та педагогічного колективу з цивільного захисту. 
У цьому році начальник штабу цивільної оборони НВК №5 Жевага В.М. оголосила про проведення комплексного об’єктового тренування на території пожежної рятувальної частини №43 міста Обухова. Діти, вчителі, медичний персонал НВК вирушили в гості до справжніх героїв нашого часу. 
Представники Обухівського підрозділу Головного управління держслужби з надзвичайних ситуацій у Київській області мали чим вразити учнів НВК – приготували для них змістовну програму. Школярі з цікавістю спостерігали за показовим виступом працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій, що демонстрували можливості пожежної техніки та спеціального обладнання для рятувальних робіт.
Ставши членом Європейської спільноти, Україна з-поміж багатьох юридично-правових зобов’язань взяла на себе обов’язок забезпечити громадянам безпечні та здорові умови життєдіяльності.
Але ми й самі повинні вміти про себе подбати. Чим раніше ми з вами вивчимо основні принципи самозахисту та усвідомимо відповідальність за дії в період будь-якого лиха, тим ефективнішими будуть результати, отже, меншими будуть людські жертви.
Обухівський РС ГУ ДСНС України у Київській області

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Щоб не трапилось біди - обігрівай житло безпечно

Алгоритм використання первинних засобів пожежогасіння

Правила поведінки на воді