Перейти до основного вмісту

Командно-штабні навчання Київської області

1 грудня відбувся останній день командно-штабних навчань в Київській області. Проходив він в Обухівському районі. В ході навчання були відпрацьовані дії Обухівської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту та працюючого персоналу Трипільської ТЕС, взаємодія з аварійно-рятувальними службами Обухівського району при ліквідації наслідків надзвичайної ситуації під час виробничої аварії.
За задумом тренування, трапилась помилкова посадка штопорних клапанів на турбіні блоку №3 Трипільської ТЕС ПАТ «Центренерго». В результаті аварії зупинилась подача теплоносія до міста Українка. Без тепла залишилось 17 тисяч мешканців міста. Впродовж кожної години видаткова температура теплоносіїв знижується на 10 градусів. Через 2 години, в результаті перевантаження мережі, виходять з ладу 2 трансформаторні підстанції № 705 та 713 по 10 кВт. Так без електро-теплопостачання залишилась Українська РЛ.
За викликом оперативного чергового станції до місця аварії було надіслано склад чергової зміни ДП «Мобільний рятувальний центр ДСНС України» із необхідним обладнанням. В максимально стислі строки на території Українській районній лікарні було розгорнуто наметове містечко, підготовлено робочі місця та приміщення для обігріву населення міста-супутника. У випадку виникнення подібного виду аварій наявність на оснащенні підрозділів ДП «МРЦ» сучасних дизельних електростанції, потужних теплогенераторів дозволяє повністю забезпечити автономність роботи на весь час ліквідації аварії на електростанції в холодну пору року.
 В приміщенні будинку культури «Енергетик» відбувається розгортання Штабу з ліквідації наслдіків надзвичайної ситуації. Який чітко контролює дії ланок, збирає, оброблює да узагальнює іформацію про дану надзвичану ситуаці.
Підбиваючи підсумки навчань, заступник начальника Головного управління ДСНС у Київській області Дмитро Підгурний подякував усім задіяним службам за оперативні та високо професійні дії. «Одним з найнебезпечніших чинників осінньо-зимового періоду є аварії на теплопостачальних об’єктах. І тому усім службам цивільного захисту необхідно постійно бути готовими до оперативного реагування на такі надзвичайні події та відновлення систем життєзабезпечення населення».
Обухівський РС ГУ ДСНС України у Київській області






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Щоб не трапилось біди - обігрівай житло безпечно

Алгоритм використання первинних засобів пожежогасіння

Правила поведінки на воді