Перейти до основного вмісту

Стартували щорічні змагання «Школа безпеки»


В Обухівському районі, у с. П"ятихатки, на полігоні Мобільного рятувального центру відбулась урочиста церемонія відкриття Всеукраїнського дитячо-юнацького табору «Рятувальник», що проходить під патронатом Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Для участі у цьому заході прибули більш, як 200 юнаків і дівчат 13-17 років із майже всіх регіонів України.
«Знати, щоб передбачити, передбачити, щоб діяти!» - під таким гаслом вже котрий рік поспіль  змагання  збирають своїх прихильників. В нинішній суспільно-політичній ситуації в країні вкрай необхідним є набуття не тільки навиків надання само - та взаємодопомоги, проведення реанімаційних заходів в  умовах бойових дій та надзвичайних ситуацій, а й знання елементарних правил автономного виживання, підвищення морально-психологічного духу. Саме ці, життєво необхідні знання та навики, отримають учасники протягом короткого терміну, взявши участь у зборі-змаганні «Школи безпеки». А допомагатимуть їм фахівці Мобільного рятувального центру та Головного управління ДСНС України у Київській області в ході проведення майстер-класів.
Першого дня на учбовому полігоні маленькі спортсмени випробовували себе у різних змаганнях. Командам довелося продемонструвати здобуті вміння і навики рятувальників у трьох видах, а саме: аварійно-рятувальні роботи в зоні пожежі, в зоні хімічного ураження та на висотній будівлі. На кожному з етапів відчувалась командна підтримка, згуртованість, прагнення перемогти. Запекла боротьба між учасниками показала, що кожен готовий усіма силами виборювати звання найкращої команди. А недитячій витримці та витривалості могли би позаздрити навіть професійні рятувальники. Організаторам буде нелегко визначити переможців, адже всі учасники проявили відмінну фізичну форму, гарну пам’ять, швидке та креативне мислення. Змагання тривають,   кожен з днів буде насичений боротьбою і труднощами. Тож організатори бажають усім учасникам наснаги, бойового командного духу та жаги до перемоги!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Щоб не трапилось біди - обігрівай житло безпечно

Алгоритм використання первинних засобів пожежогасіння

Правила поведінки на воді