Перейти до основного вмісту

Лісові пожежі

Вогнем знищуються значні площі зелених насаджень, цим самих наносячи значних матеріальних збитків. Безпекою в лісових масивах постійно переймаються працівники лісового господарства та працівники ДСНС. Ліс це легені природи і його потрібно берегти в усі часи як  на початку літа так і восени. Про  заходи безпеки, яких слід дотримуватись під час перебуванні в лісових масивах дивіться далі.
Вибратись на природу в останні теплі дні осені для когось є значне задоволення. Походити посеред дерев, подихати чистим повітрям, позбирати гриби чи розвести багаття для шашлику – доставляє чимале задоволення. Але ж вогонь у будь-якому випадку потрібно контролювати.  Рятувальники спільно з лісівниками постійно проводять профілактичні заходи щодо недопущення пожеж в екосистемах області, проте незважаючи на це 14 загорянь цього року все ж таки зафіксовано. Природоохоронці у свою чергу не перестають нагадують як правильно і безпечно розводити у лісі багаття.

Для відпочинку в лісах існують спеціальні рекреаційні майданчики які створені для масового відпочинку населення де передбачено і розведення вогню.
Захисники лісу вкотре повторюють, що лише висока культура поводження з вогнем, дотримання правил пожежної безпеки позбавить вас від біди і страждань, що приносять пожежі. Бережіть природні багатства, не дозволяйте нищити народне надбання.
Пам'ятайте, що спалюючи суху рослинність чи порушуючи правил пожежної безпеки, ви завдаєте великої шкоди, в тому числі матеріальної.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Щоб не трапилось біди - обігрівай житло безпечно

Алгоритм використання первинних засобів пожежогасіння

Правила поведінки на воді