Перейти до основного вмісту

11 листопада відбувся Профорієнтаційний районний фотоквест в Обухівському районі

Вибір професії — це велика відповідальність. Відповідальність перед батьками, перед суспільством, та найголовніше — перед собою. Відповідальність перед собою, мабуть, найважливіша, і полягає вона в тому, щоб обрати саме свій шлях і ним йти,бо тільки сама людина може побачити, до чого в неї більший хист, до чого відчуває вона покликання. Саме тому, з метою ефективної профорієнтації підлітків та учнівської молоді, активізації діяльності та розвитку шкільних органів самоврядування 10 листопада  2016 року в приміщенні відділу освіти Обухівської райдержадміністрації районна учнівська Рада самоврядування Обухівщини  спільно з Обухівським районним центром творчості дітей та юнацтва провели профорієнтаційний фотоквест «Моя професія – моє майбутнє».
Спочатку учасники презентували візитку команди. А далі - ще цікавіше! Кожна команда отримала конверт з завданням – ребусом певної професії. Основне завдання фотоквесту полягало в тому, щоб діти розгадали зашифровану професію, знайшли її представника та сфотографували. Діти фотографували в роботі юристів, продавців, рятівників, поліцейських, бухгалтерів, перукарів, екскурсовода, воєнних тощо. Важливу роль  у проведенні конкурсу відіграли різноманітні організації, що допомагали дітям у створенні  та розкритті їх професій.   Рятувальники 16-державної пожежно-рятувальної частини взяли безпосередню участь під час проведення конкурсу.  Всі команди  мали у своєму завданні зашифровану професію «Рятувальник».  Діти зовсім по-різному  презентували дану професію, але кожен з них розумів, що рятувальник  – це серйозна та відповідальна професія.
Вдалий вибір професії – одна з головних складових і умов людського щастя, усвідомлення своєї потрібності в соціумі, тож  квест – це  допомога дітям у розумінні тієї чи іншої професії.!!




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Щоб не трапилось біди - обігрівай житло безпечно

Алгоритм використання первинних засобів пожежогасіння

Правила поведінки на воді