Перейти до основного вмісту

Обухівський район: рятувальники просять дотримуватись правил безпеки під час купання


Протягом свого життя кожна людина багато разів буває біля води, купаючись у години відпочинку, переправляючись через ріки та озера тощо. Свіже повітря, сонячні промені, купання і плавання зміцнюють здоров’я, роблять нас бадьорими, сильними і загартованими. При цьому той, хто не вміє плавати, завжди наражається на певну небезпеку: раптом, у наслідок якоїсь випадковості, він опиниться у воді, та ще й на глибокому місці. Важливе значення для безпеки людини відіграє правильний вибір місць для купання, адже на несанкціонованихводоймах найчастіше стаються нещасні випадки.
У зв’язку з цим посилена агітаційна робота з населенням. Так 11 серпня інспекторським складом Обухівського РВ ГУ ДСНС України у Київській області провели рейд по місцям відпочинку населення біля водойм з метою активізації уваги на дотриманні найелементарніших правил безпечної поведінки на воді. Рятувальники провели бесіди з відпочиваючими, роздали пам’ятки поведінки біля водойм, де зазначено що не можна робити та як надавати допомогу якщо людина втратила орієнтацію на воді.
Для того, щоб відпочинок не перетворився на нещасний випадок нагадуємо:
-         купатися потрібно в спеціально відведених для цього місцях;
-         суворо забороняється вживати спиртні напої під час купання;
-         не слід заходити у воду в незнайомому для вас місці.

Пам’ятайте! Знання та дотримання найпростіших правил безпеки на воді забезпечить вам приємний відпочинок й збереже здоров’я і життя.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Щоб не трапилось біди - обігрівай житло безпечно

Алгоритм використання первинних засобів пожежогасіння

Правила поведінки на воді