Перейти до основного вмісту

Торф горить і надалі

Посушлива погода і висока температура повітря продовжує бути основною причиною горіння торфів. Так 11 серпня було розпочато боротьбу з горінням торфовищ у селі Підгірці Обухівського району. 
Горіння розповсюджувалось на площю 0,5 га. 12 ж серпня продовжуються роботи по ліквідації пожежі рятувальниками 16-ДПРЧ м. Обухів. Варто зазначити, що дана проблема є на території всієї країни. 
Разом з тим, зазначимо, що часто причиною торф`яних пожеж є самозаймання торфу, але частіше ж вони виникають через «людський фактор», коли люди випалюють суху траву, або випадково викидають сірники чи недопалки на ділянки з сухою рослинністю. 
Уточнімо, що торф`яні пожежі охоплюють великі площі і важко піддаються гасінню, особливо великих пожеж, коли горить шар торфу значної товщини. Торф може горіти у всіх напрямках незалежно від напрямку і сили вітру. Торф`яні пожежі створюють небезпеку провалу в прогорілий ґрунт людей і техніки, про це потрібно пам`ятати, оскільки при горінні торфовищ гаряча земля, з-під якої йде дим, показують, що пожежа пішла під землю. Також вони спалюють коріння дерев, які можуть раптово впасти. Але, мабуть, найнебезпечніше - густий дим торфовищ, який стелиться низько над землею і є особливо небезпечним для здоров’я людей та екології в цілому. 
Пам`ятайте, що тільки свідома поведінка і суворе дотримання правил пожежної безпеки допоможе Вам уникнути неприємних наслідків

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Щоб не трапилось біди - обігрівай житло безпечно

Алгоритм використання первинних засобів пожежогасіння

Правила поведінки на воді