Перейти до основного вмісту

Лісові пожежі

Лісові пожежі були і є найбільшим лихом для лісу. За лічені хвилини вони можуть знищити або пошкодити лісові насадження, що вирощувалися десятиріччями. При цьому збитків зазнають не тільки лісові масиви, рослинність, гинуть також дикі тварини, птахи, комахи.
З метою попередження виникнення та розповсюдження лісових пожеж працівники Головного управління ДСНС України у Київській області здійснили перевірку лісництв Сквирського, Богуславського та Іванківського районів стосовно виконання вимог правил пожежної безпеки та забезпечення протипожежного режиму у пожежонебезпечний період.
Фахівцями Держслужби було повністю перевірено стан та готовність технічного обладнання у випадку пожежі.Також, проведено профілактичну роботу з «гостями» лісу, адже саме від людського фактору найчастіше виникають загоряння: чи то розпалене і непогашене після відпочинку багаття, кинутий недопалок чи сірник,- достатньо однієї іскри, щоб вигоріло сотні квадратних метрів лісових насаджень.
Шановні мешканці Київщини! Дотримуйтеся правил поведінки у лісі:
- перед розпалюванням багаття необхідно облаштувати місце для вогнища, для цього необхідно обрати місце подалі від дерев та розчистити від сухої трави. Біля кострища необхідно мати певну кількість води або піску, щоб у разі розповсюдження полум’я можна було його відразу загасити.
- полум’я не робіть занадто великим бо можна пошкодити розташовані поблизу дерева, а також може виникнути пожежа;
- після відпочинку ретельно загасіть багаття, поливши його водою або засипавши землею.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Щоб не трапилось біди - обігрівай житло безпечно

Алгоритм використання первинних засобів пожежогасіння

Правила поведінки на воді