Перейти до основного вмісту

Щоб не сталося пожежі в лісі

Причинами виникнення пожеж у лісі, як не дивно, здебільшого є байдужість і безтурботне ставлення людини до природи: непогашені багаття, кинуті в суху траву недопалки цигарок, а також дитячі пустощі з вогнем.
Тож вкотре нагадуємо, шановні громадяни, що у пожежонебезпечний сезон не слід запалювати багаття у хвойних молодняках, на ділянках ушкодженого лісу, у місцях із сухою травою, а також під кронами дерев. 
Перед відходом з лісу багаття повинно бути ретельно засипане землею, або залите водою до повного припинення тління.
Не засмічуйте також ліс побутовими відходами, не влаштовуйте в них смітники.
Памятайте! За порушення правил пожежної безпеки в лісах передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафів, а непогашені багаття, сірники, недопалки – головні вороги лісу!
Лісова пожежа – це суворе явище. Не можна зневажати протипожежні правила, безвідповідально ставитися до вогню. Гасити лісові пожежі складно, вони завдають великої шкоди не тільки народному господарству, а й екології.
Якщо ми всі разом будемо уважнішими й обережнішими, виконуватимемо правила пожежної безпеки – захистимо себе, оточуючих та навколишнє середовище від непоправних втрат, збережемо ліси Полісся для наступних поколінь.
Якщо ж ви помітили невелике загоряння трави або тліючу лісову підстилку, спробуйте загасити його самі. Адже іноді досить просто затоптати полум’я.
Якщо ж пожежа велика - негайно зателефонуйте до служби порятунку на номер “101”, повідомте про місце загоряння і його площу та як туди доїхати.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Щоб не трапилось біди - обігрівай житло безпечно

Алгоритм використання первинних засобів пожежогасіння

Правила поведінки на воді